Nyitólap

Csehbánya

A faluról

Vendégházunk

Nosztalgia dézsafürdő

Szolgáltatásaink

Kapcsolat

Borbás Marcsi

Programlehetőségek

Áraink

Fotógaléria

Szobafoglalási lap


KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
2014. Szeptember


Csehbánya - a mi falunk:

Ahogy minden csehbányai lakos  ,mi is nagyon büszkék vagyunk kis falunkra. Ezért is éreztük úgy, hogy bemutatása egy külön oldalt érdemel. 
 Községünk Veszprém  megyében ,Veszprémtől 25 kilométerre a Magas- Bakonyban megkapóan szép környezetben fekszik. Megközelítése egyszerű, a 8-as számú főútról  3 kilométeres bekötőút vezet be hozzánk. Zsáktelepülés vagyunk, ami azt jelenti, hogy a falunak egyetlen bejárata van, átmenő forgalom nincs. Csehbánya friss , tiszta , sokak szerint  „gyógy” levegője a falut körülölelő bükk, tölgy, fenyő erdők ajándéka.

Történetének kezdete 1761-re tehető, amikor a veszprémi püspök engedélye alapján  csehországi sváb családok teleültek ide és üvegkészítésbe kezdtek. Innen ered a nevünk, Csehbánya. Az üveggyártás 1796-ban  a túlzott erdőirtás miatt püspöki utasításra megszűnt.

 A település azonban megmaradt, az itt élők megélhetési forrása a mezőgazdaság, erdőgazdaság , bányászat és  később  a közeli ipari üzemek lettek.  Az utóbbi időben  Csehbánya példaértékű fejlődésen ment keresztül. Kiépítettük az összes közművet,  új utcát nyitottunk, ahol fiataljaink sorra építkeznek. Templomot építettünk, felújítottuk büszkeségünket  az  erdei kápolnát, az önkormányzati irodát,  a kultúrházat és a  ravatalozót.

 Haranglábakat , történelmi parkot, játszóteret építettünk.  Kialakítottuk a Torna patak völgyében híres rendezvény helyszínünket, a „ grundot”. A svábok kitelepítésének emlékére emlékösvényt hoztunk létre.  Tiszta , rendezett portáink a közterek virágai , rendezvényeink színvonala rendre lenyűgözik vendégeinket. Miközben ápoljuk sváb népszokásainkat , nemzetiségi énekkar, fiatalokból álló zenekar működik falunkban. Közösen  ünnepeljük nemzeti és vallási ünnepeinket.

Hogy képes minderre  ez a mindössze  285 csehbányai lakos ?
A titok az összefogásban van. Győződjön meg erről személyesen.

Az Öreg Erdész Vendégház vendégeként részt vehet rendezvényeinken, megismerheti az itt élő , nyíltszívű és kedves embereket, megkóstolhatja a híres házi sütésű sós kiflit és kuglófot, házi lekvárokat.  Vendégházunk lakójaként egy kicsit csehbányaivá válhat.

Szeretettel várjuk !


Szolgáltatásaink Programajánló

Kirándulás az Öreg Erdőjáróval

Ismerje meg Csehbányát és környékét, járja be az évszázados bükkösöket az Ön kényelmére kialakított veterán kisteherautóval.

6.000 Ft/óra/kocsi.

Somló hegyi túra borkóstolással

Wellness, masszázs

Nosztalgiadézsa- fürdő

Grillezés, bográcsozás

Falunapok

Vegyen részt Ön is az évente megrendezésre kerülő falunapokon minden évben július második hétvégéjén, ahol kellemes társaságban, igazi vidéki hangulatot varázsolunk Önöknek!

Hőforrások, fürdők

Kirándulóhelyek

Turisztikai látványosságok

Fotógaléria

Vendégkönyv Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy minden aktuális programunkról, vagy azok változásáról azonnal értesíthessük Önt és Kedves családját! Hírleveleink akciós ajánlatokat is kínálnak Önnek, melyek csak regisztrált látogatóinkhoz juttatunk el! Mindehhez nem kell mást tennie, mint megadnia egy e-mail címet és feliratkoznia!

Kezdőoldal | Programok | Szolgáltatások | Galéria | Áraink | Szállásfoglalás | Honlaptérkép
Portál fejlesztés és üzemeltetés
E mail: info@oregerdeszvendeghaz.hu Telefon: 06 30 2 688 975 Telefon: 06 30 9 940 688