Kapcsolat

Fedezze fel velünk a Bakony csodáit!

Hogy juthat el hozzánk:
A lenti Google térképet használva közvetlenül tervezhet útvonalat hozzánk! Vendégházunk Csehbányán már táblákkal is jelölve van. 

Öreg Erdész Vendégház

Elérhetőség

8445 Csehbánya,

Újtelep utca 26.

06 30  9 940 688

Szolnokiné Bősze Hajnalka

06 30  2 688 975

Szolnoki Gyula

www.oregerdeszvendeghaz.hu

E-mail :
 info@oregerdeszvendeghaz.hu 

szolnokinehajni@gmail.com

Vendégházunk egész évben látogatható! 

Csehbánya

Községünk Veszprém  megyében ,Veszprémtől 25 kilométerre a Magas- Bakonyban megkapóan szép környezetben fekszik. Megközelítése egyszerű, a 8-as számú főútról  3 kilométeres bekötőút vezet be hozzánk. Zsáktelepülés vagyunk, ami azt jelenti, hogy a falunak egyetlen bejárata van, átmenő forgalom nincs. Csehbánya friss , tiszta , sokak szerint  gyógylevegője a falut körülölelő bükk, tölgy, fenyő erdők ajándéka.
Történetének kezdete 1761-re tehető, amikor a veszprémi püspök engedélye alapján  csehországi sváb családok települtek ide és üvegkészítésbe kezdtek. Innen ered a nevünk, Csehbánya. Az üveggyártás 1796-ban  a túlzott erdőirtás miatt püspöki utasításra megszűnt.
A település azonban megmaradt, az itt élők megélhetési forrása a mezőgazdaság, erdőgazdaság , bányászat és  később  a közeli ipari üzemek lettek.  Az utóbbi időben  Csehbánya példaértékű fejlődésen ment keresztül. Kiépítettük az összes közművet,  új utcát nyitottunk, ahol fiataljaink sorra építkeznek. Templomot építettünk, felújítottuk büszkeségünket  az  erdei kápolnát, az önkormányzati irodát,  a kultúrházat és a  ravatalozót. Haranglábakat , történelmi parkot, játszóteret építettünk.  Kialakítottuk a Torna patak völgyében híres rendezvény helyszínünket, a grundot. A svábok kitelepítésének emlékére emlékösvényt hoztunk létre. 

Az Öreg Erdész Vendégház vendégeként  egy kicsit csehbányaivá válhat.

Várjuk szeretettel Vendégházunkban!

-Szolnoki család