A Bakony ölelésében!

Programok

15 ok, amiért érdemes bennünket választani!

 1. Vendégházunk elhelyezkedése egyedülálló , mindössze 3 km-re a 8-as számú főúttól,  mégis csöndben és zöldben.
 2. A környék felfedezése tőlünk a legegyszerűbb:
  kerékpárral vagy bakancsban a Bakony turista útjai
  autóval néhány percnyire Veszprém, Pápa, Ajka, Zirc Herend.
 3.  Közvetlen környezetünk vadászokhorgászoktermészetfotósok paradicsoma.
 4. A vendégház sajátos hangulatban – falu szélén, erdő szélén – fekszik, ahol Ön  házi – és  erdei vadállatokkal egyaránt  találkozhat.
 5. Felsőkategóriás szállodák színvonalát próbáljuk nyújtani, szauna, wellness lehetőséggel, udvari nosztalgia- dézsával, falusi árakon.
 6. Itt nem találkozhat rosszkedvű alkalmazottakkal, mert az Ön személyzete a Szolnoki  család.

7. Nálunk nincsenek művirágok, műmosolyok, ízetlen gyors ételek,  itt minden IGAZI.
8. Vendégházunk bútorait bakonyi tölgyfából erdélyi barátunk kézzel készítette.
9. Reggeli ébresztőóra a kakas és az erdei énekesmadarak.
10. A külső és belső közösségi terek lehetővé teszik, hogy együtt legyen a csapat, nem kell egymás szobájában szűkölködni.
11. Ingyenes a parkolás, a wifi, az udvari  dézsafürdő, grillkemence, bográcsozó használata.
12. A reggelinél és hideg vacsoránál családunk által előállított  lekvárokat, mézeket, füstölt hústermékeket talál.
13. Kiskertünkből tálalunk zöldséget, gyümölcsöt.
14. Számunkra fontos a környezetvédelem, a melegvizet napkollektorokkal állítjuk elő, a szemetet szelektíven gyűjtjük.
15. Csehbánya a világ legszebb faluja, győződjön meg róla személyesen.

szolgáltatásaink

Helyszíni és környékbeli programok 

Csehbányai séták:
Mária kápolna, Újtelep, Faluközpont, Történelmi park, Kitelepítési ösvény, Grud, „Kulcsosház”

Néhány órás kirándulások: 
Szénpajta, Roth Gyula tanösvény, Hölgykő vára, Öreghálás, Pisztrángos tó, Városlődi horgásztó

Egész napos túrák:
Csurgó kút, Farkasgyepű, Németbánya, Városlőd, Iharkút, Witt kilátó, Bakonybél, Pannon Csillagda, Sobri Jóska kalandpark, Erdők háza, Monostor, Arborétum, Kápolna
Szentgáli tiszafás, Kislődi Sobri Jóska Kalandpark, Bánd : Esseg vár, Döbrönte: Szarvaskő Vára, Úrkúti őskarszt

Bakonyi látnivalók

Autós kirándulások:
Balaton északi part,
Veszprém, a királynék városa,
Herend, a porcelán városa,
Pápa, a barokk város, Vár-kert fürdő,
Eplény sípálya, libegő
Magyarpolány : Kálvária, műemlékutca, Passiójáték
Ajka Bányászati Múzeum
Somló hegy
Zirc : Apátság, kiállítások, arborétum
Cseszneki, Nagyvázsonyi vár
Tapolca tavasbarlang

Ingyenes szolgáltatásaink

Vendégházunk lakói az alábbi szolgáltatásokat térítésmentesen vehetik igénybe:

 • Nosztalgia dézsafürdő
 • Parkolási lehetőség zárt udvarban
 • Felszerelt konyha, hűtővel, babaágy
 • Közösségi helyiség
 • LCD TV
 • WI-FI Internet
 • Grillezés, bográcsozás
 • Pingpong

Kirándulás Öreg erdőjárón

Tegyen egy felejthetetlen kirándulást a Magas-Bakony évszázados bükköseiben!  A házigazda segítségével Ismerje meg ezt a hegyekkel, völgyekkel, forrásokkal,  barlangokkal tarkított romantikus vidéket! Fedezze fel a valaha volt bakonyi betyárok  rejtekhelyeit, a régi tanyavilágot, az erdő életközösségét, rejtőzködő vadjait, madarait, sűrű lombjait!

Szauna, wellness

Wellness- testi , lelki felüdülés
Egy  kiadós erdei séta,  vagy autós kirándulás után, vagy ha csak egyszerűen felüdülésre vágyik, lépjen be wellness szobánkba. A sajátos hangulatú helyiségben hallgasson hangulatának megfelelő halk zenét, válasszon infra, vagy finn szauna kabinjaink közül. Hűtse le magát a merülő dézsában,  relaxáljon pihenőágyainkban. Igény esetén masszőrünk házhoz jön.

Nosztalgia dézsafürdő

Vendégeink kedvence a hatalmas fadézsa, melyben akár kilenc ember is pancsolhat egyszerre. A teraszra felállított dézsa egész évben szolgálja a vendégeink kényelmét. Vízét fával fűtjük, a kívánt hőmérsékletre melegítjük. Nappal vagy akár éjszaka a mécsesek fényénél, somlói bort kortyolgatva tartalmas beszélgetések színhelyéül szolgál.

Vendégeink a dézsát ingyen használhatják!

Sport, horgászat, vadászat

A sport szerelmeseinek is ideális hely az Öreg Erdész Vendégház, gyalogos, kerékpáros, lovas túrák kiinduló   pontja lehet. A túraútvonalak szervezéséhez tanácsot adunk, a megfáradt lovat és lovasát is szívesen látjuk.
A téli sportok kedvelői a közeli eplényi sípályán hódolhatnak szenvedélyüknek, nyáron a felvonók libegőként üzemelnek. A környékünkön sziklafal mászó és gokart pálya is található. 
A kalandot kedvelő kedves vendégeink pedig a tőlünk mindössze 5 km-re lévő híres Sobri Jóska kalandparkban tehetik próbára bátorságukat. Vendégeink kedvezményt kapnak a belépőjegy árából ! 
Visszatérő vadászvendégeink büszkék a Bakonyban  elejtett kapitás gím-dámszarvas, vadkan és muflon trófeáikra. 
A Bakonyerdő Zrt. és a közeli vadásztársaságok vadászterületei, kiválóan alkalmasak újabb vadászélmények átélésére.
Egyéni és társas vadászatok szervezéséhez, kérésre segítséget nyújtunk.
Szeretettel várjuk vadászfegyver nélkül érkező ,  természetkedvelő vendégeinket, hacsak megnézni vagy fotózni szeretnék a szarvasok nászát, a csíkos kismalacokat vagy a játszadozó rókakölyköket.
Ehhez sokszor el sem kell hagyni vendégházunk udvarát.
Szeret horgászni ? Ne felejtse otthon felszerelését, mert a festői környezetben található közeli Pisztrángos tó és a városlődi horgásztó biztos sikert ígér. 
Vendégházunk közvetlen közelében található a Mária kápolna, mely mellett halad el az Országos Kéktúra útvonala, patakokon átívelő fahídakon, a régi
kisvasúti töltésen barangolva gyönyörködhet az évszázados bakonyi bükkerdőben.

Grillezés, bográcsozás, étkezés

Vendégházunk udvarán grillkemence és kiépített bográcsozóhely szolgálja a kirándulásokból éhesen hazatérő vendégeket. Faszenet, tűzifát , bográcsot , tepsit mi biztosítunk, Önnek csak a ” belevalóról ” kell gondoskodnia.
Vendégeink választhatják az önellátást   az apartmanok teljes értékű hűtővel , főzőlapokkal, főzőedényekkel, tányérokkal , poharakkal felszerelt konyháiban., de kérhetnek reggeli lakomát és hideg vacsorát is, ahol saját készítésű lekvárokat, mézeket és füstölt termékeket kóstolhatnak meg.  Választhatják alkalmi jelleggel  falusi vendégasztal szolgáltatásunkat is.
Természetesen nem hiányozhat a jóféle házi pálinka és a nászéjszakák boraként elhíresült „Somlói” sem. Grillezhetnek, bográcsozhatnak kertünkben, bográcsot, tűzifát, faszenet biztosítunk.
Étkezhetnek a közeli éttermek valamelyikében,  az autóval néhány percnyire elérhető  farkasgyepűi, bándi, ajkai, veszprémi éttermek egyikét.

A bándi „Kakukk” étteremben  , szállóvendégeink 10 % kedvezménnyel fogyaszthatják a házias, finom falatokat. Az étterem a hazai legjobb 25 kisvendéglők egyike !

Egy valami  biztos, itt éhes nem maradhat senki !

 

Gazdasági udvar

Férjemmel és gyermekeinkkel 32 éve élünk Csehbányán. Ahogyan egy bakonyi  erdész családjához illik háztáji gazdaságot működtetünk.
Az alsó istállóban a legelőről ősszel befogott komor hízó bikákat láthatjuk, mellettük a hízó disznók, amelyek később vendégeink asztalán sonka, kolbász formájában kötnek ki. Feljebb a rókabiztosra megépített baromfiudvarunkban vendégeink tojást gyűjthetnek, etethetik az aprójószágokat. Az udvarunkhoz csatlakozó legelőn pedig magyartarka teheneink borjaikkal láthatók, illetve báránykáink,  amint legelésznek vagy a hűs patak vizét kortyolják. Családunk és vendégeink kedvence Dorka és Lizi , a két házőrző.
Simogassa meg kedvenceinket! Legyen részese a csodának, ha éppen kisborjú, kiscica vagy kismalac születik.
A bátrabbak beülhetnek a traktorba vagy részt vehetnek az állatok gondozásában. (gumicsizmát, vasvillát biztosítunk.)

Bakonyi látnivalók

Bakonyi kiránduló helyek,  a teljesség igénye nélkül , melyek vendégházunkból könnyen elérhetőek.

Bakonybél
Vendégházunkból gyalogosan a Kék túra útvonalán kerékpárral és autóval is megközelíthető, látnivalói: Szent Mauricius Monostor és Füveskertje,    Szentkút-kápolna, Borostyánkút, Pannon Csillagda, Erdők háza, Bakonyi Gyilkos-tó, Gerence-patak, Odvaskői barlang, Kőris hegyi kilátó…

Veszprém
Tőlünk mindössze 20 percnyire a Királynék városa : Vár, Tűztorony, Hősök kapuja,   Érseki palota, állatkert, Szent István Völgyhíd ( Viadukt ), Gizella Királyné kilátó, Hangvilla, Petőfi Színház…

Bakonyi túrák
Az országos Kék túra vendégházunk  közvetlen közelében halad el – számos turista út csatlakozásával-,  mely gerincét adhatja bakonyi barangolásainak :  Nagyvázsonyi Kinizsi Vár, Kab-hegyi kilátó, Úrkúti őskarszt,  Kislőd ( Sobri Jóska Kalandpark )Városlőd,  Csehbánya,  Németbánya, Bakonybél, Szépalmapuszta, Zirc ( Ciszterci Apátság, Arborétum, Természettudományi Múzeum ).  Hatalmas erdőségek, vad sziklaszurdokok, bájos patakvölgyek, barlangok, kilátók…

Bakonyi várak
Egy kis időutazás a közelünkben , ha Ön a várak szerelmese : Csesznek, Csókakő, Veszprém, Várpalotai Thury vár, Szarvaskői vár Döbrönte, Essegvár Bándon, Sümegi vár, Somlói vár, Nagyvázsonyi Kinizsi vár, Szigligeti vár, Csobánc vára Gyulakeszi…